2013. február 4., hétfő

Csirkepaprikás vajas galuskával

Egy kis személyes:

Ez az étel a fiam kedvence. Hamar elkészíthető.. Ma délután együtt főztünk a konyhában, s nagyon finom lett a végeredmény.

Hozzávalók:

A paprikáshoz:

  • 10 db tisztított alsó-felső csirkecomb
  • egy kis fej hagyma apróra vágva
  • fél paradicsom
  • fél zöldpaprika
  • 0,5 dl olaj vagy 5 dkg zsír
  • só ízlés szerint
  • 1 kanálka pirosparika
  • egy -két csipet  száított rozmaring (elhagyható, de nagyon jó ízt ad neki)
  • egy mokkáskanál tartósítószer mentes ételizesítő
  • 1 kanál finomliszt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl tejszín

A galuskához:

  • 4 tojás
  • 2 dl hideg víz
  • só, bors ízlés szerint
  • annyi liszt, amennyit a folyadék felvesz (kb fél kilogramm)
  • egy evőkanál puha vaj vagy margarin

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megtisztított csirkét, és fehéredésig pirtíjuk. Sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot. Mindig annyi vizet öntünk alá, amennyi éppen szükséges. Szakaszosan pároljuk. Ha megpuhult a hús, kivesszük. A maradék pecsenyelevet egy kanál liszt és tejföl keverékével sűrítjük. Hozzá adjuk a pirospaprikát, és tejszínnel higítjuk. Összeforraljuk, és visszatesszük a megpárolódott csirkecombokat. Csak addig hagyjuk a tűzon, míg újra felfő. Ha szükséges, utánaízesítjük.
A tojásokat összekverjük a puha vajjal, a vízzel, a sóval és a liszttel. Forrásban lévő vízbe, melybe sőt és olajat is tettünk, galuskaszaggató segítségével beleeresztjük. Ha elérte a kellő puhaságot (nagyon hamar kész). Szűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

Tipp:



Kezdő háziasszonyként nem szívesen készítettem nokedlit. Nem sikerült valami fényesen. Vagy kemény lett, vagy túl lágy.Ha vajat, vagy margarint keverek a galuska tésztájába, nem tudom elrontani. Mindig omlós, puha lesz.

Jó étvágyat!


1 megjegyzés:

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)