2013. február 12., kedd

Omlós sós süti

Egy kis személyes:

 Ennek a finom sós sütinek két változata is van, egy olcsóbb és egy drágább.
Előre elkészíthető, mert hosszan eltartható frissen.
Ajánlom kiránduláshoz, vendégfogadáshoz, tízóraira, uzsonnára, de egy pohár tejjel tökéletes reggeli is lehet.






Olcsó változat:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
 20 dkg zsír
 1 tojás
 1 szalakáli
 ízlés szerint só
 annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk

Elkészítése:

 A tésztát fényesre dolgozzuk.Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetszőleges formára vágjuk. (A tészta sütéskor sokat emelkedik.) A tetejét vagy tojással vagy pirospaprikával elkevert tejföllel kenjük, s egész mákkal, szezámmaggal, köménnyel szórjuk meg.

Drágább változat:

 A zsír helyett 25dkg margarint használunk. A  tésztába belereszelünk 20dkg sajtot, de akkor a tetejére is inkább reszelt sajt illik.

Megjegyzés:.

Én az olcsóbbat finomabbnak tartom, de ez, természetesen, ízlés dolga. Ki lehet próbálni mind a kettőt!

 Jó étvágyat!



 



 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)