2013. április 19., péntek

Mascarponés, epres túrótorta

Egy kis személyes:

Ennek a nagyon finom tortának a receptjét, volt tanítványom, Törő Tünde (Budapest) küldte el nekem. KÖSZÖNÖM!
 Ez volt a szülinapi tortája. Próbálta már más gyümölcsökkel is (áfonya, cseresznye stb.), de -véleménye szerint- eperrel a legfinomabb!

Hozzávalók:

Piskótához:

5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál porcukor

Krémhez:

1/2 kg túró
1 nagy doboz Mascarpone sajt
3 kis zacskó zselatin
reszelt citromhéj
porcukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kg eper
1 csomag epres tortazselépor

Elkészítése:

A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
 A krém: a túrót és a sajtot homogénre keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a levet, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük. Tetejét beterítjük félbevágott eperrel,és leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)