2013. április 9., kedd

Méteres kalács

Egy kis személyes:

Ezt a sütit Szajkó Szabina (Halászi) készítette, s jutatta el hozzám a receptet. Köszönöm szépen!
Bár Szabina még csak 18 éves, nagyon otthonosan mozog a konyhában. Ezúton is gratulálok!

Hozzávalók:

A tésztához:

-20 dkg kristálycukor
-6 tojás
-1,5 dl étolaj
-1,5 dl langyos víz
-38 dkg liszt
-1,5 csomag sütőpor
-késhegynyi szódabikarbóna
-2 ek kakaópor

A krémhez:

-2 csomag puncs pudingpor
-6-7 dl tej
-15 dkg porcukor
-25 dkg Rama
-kevés rumaroma

Elkészítése:

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, az étolajjal, és a langyos vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és szódabikarbónát, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjét is.
    A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe keverünk még 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport is.
    A fehér és a barna tésztákat két margarinnal kikent és liszttel megszórt őzgerincformába öntjük, majd megsütjük.
    Megvárjuk még kihűlnek.
  • Krém:

    Miközben sülnek és hűlnek a tészták, a pudingot felfőzzük a tejjel és kihűtjük. A margarint elkeverjük a cukorral és a rummal, és lassan adagolva a pudinggal is.
  • Összerakás:

    A kakaós és a fehér tésztát szeletekre vágjuk, majd felváltva megtöltjük őket a krémmel, Két őzgerincforma hosszúságú rudat készítünk.
    Csokimázzal vonjuk be. Ferdén szeleteljük.

    Csokimáz:

    120 gramm tortabevonó
    2 ek. étolaj

    Megjegyzés:

    Én a rudak tetejét és az oldalát is megkentem krémmel, mert én csokidarával szórtam meg meg, s nem tettem rá csokimázat.

    Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)