2013. augusztus 3., szombat

Szezámmagos csirkemell



Egy kis személyes:

Bár nem vagyok a kínai konyha rajongója, de vannak finom, különleges ízek, melyeket érdemes becsempészni a hagyományos ételeink közé.

Hozzávalók:

1 tojás
3 ek. étkezési keményítő
6 ek. liszt
1 ek. olaj
1,5 kk. sütőpor
csipet só
kevés víz
Hideg szószhoz:
kechup, chili, méz, 3-4ek szezámmag.

Elkészítés:

A megsózott, borsozott, felcsíkozott csirkemellet vízzel és egy kis keményítővel összekeverjük, majd miután állt egy kicsit, belekavarjuk a csirkemellet a hozzávalókból  sűrű palacsintatészta állagúra kevert masszába. Ezután egyesével olajban kisütjük, ügyelve arra, hogy ne süssük túl. Miután kisült, le kell csepegtetni.
Ezután a hidegen kikevert masszába belekeverjük a kisütött csirkemelleket.

Megjegyzés:

Ezt a panírozási módot szósz nélkül is használom. Sokkal könnyebb a liszt tojás zsemlemorzsa változatnál.
Az elkészítés módja megtalálható Youtubeon, a szezámmagos csirkemell keresési találatai között.


JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)