2013. február 7., csütörtök

Magvas graham kenyér

Egy újabb házi kenyér

Sokat segíthet, ha megkeresed a blogon a Reformkenyér elkészítésének leírását.
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/reformkenyer-hazilag.html

Hozzávalók:

20 dkg grahamliszt
20 dkg rétesliszt
5 dkg finomliszt
3 dl langyos víz
1 csomag szárított élesztő
0,5 dl olaj

1 kávéskanál só
1 mokkáskanál kristáycukor
szezámmag, lenmag, napraforgómag (1-1 kávéskanál)
1 tojássárgája

 

Elkészítése:

A szárazanyagokat összekeverjük, s a langyos vízzel bedagasztjuk.Mikor már kezd leválni a kezünkről, beledolgozzuk az olajat és a magvakat.Rugalmas, a kelt tésztától kicsit keményebb tésztát kell kapjunk.Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, s kezünk segítségével hosszúkás kenyérformára igazítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s ott is hagyjuk egy fél órát pihenni. Megkenjük a tetejét egy tojás sárgájával, s gazdagon meghintjük len és napraforgómag keverékével, 170°C-os sütőben ropogósra sütjük. (35-40 perc)

Tipp:


Jó étvágyat!

Tipp:

Ebből a tésztából ropogós barnakiflit is süthetünk. Akkor csak a tetejét szórjuk meg a magokkal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)